Proiecte

PNRR

Anunț privind achiziționarea de echipamente IT, conținut educațional și conectarea dispozitivelor la reteaua de comunicații a unității de învățământ

Titlul proiectului : Dotarea cu laboratoare inteligente a Liceului Tehnologic Bâlteni

Anunt-privind-achizitia-de-echipamente

Cerere de oferta

Programul de educaţie, burse, ucenicie şi antreprenoriatul tinerilor în România finanţat prin granturile SEE 2014-2021

Proiecte în domeniul incluziunii copiilor romi în școală 2018

Proiectul:  “O șansă pentru schimbare” cu nr. 2018-EY-PICR-R1-0010

Lista cadrelor didactice implicate în proiect

  1. Calotă Iuliana
  2. Vlăduțescu Georgiana
  3. Cenușe Zmaranda
  4. Băra Gheorghe
  5. Butcaru Ana Maria
  6. Băiatu Cristina
  7. Răceanu Danubia
  8. Văduva Viorelia
  9. Șocu Mihai
  10. Simionescu Mirabela
  11. Mandocescu Ileana
  12.  Cuțitoiu Mariana
  13. Gherghinoiu Adina

Planificarea temelor  pentru activitățile educaționale din cadrul proiectului

T1-Abordări de predare centrate pe elev,

T2 -Şcoala incluzivă şi predarea într-un mediu multicultural,

T3 -Democraţia şi educaţia pentru cetăţenie activă,

   T4 – Drepturile omului/copilului, toleranţă, anti-discriminare,

-IO1 – Lumina blândă a cărţii – opţional LRO primar şi gimnaziu,

-IO2 – Matematica din viaţa noastră,

-IO3 – Micul cetăţean european,

-IO4 – Copilul şi drepturile sale,

-IO5 – Artă și îndemânare,

-A1 – Şcoala părinţilor, activităţi cu părinţii

 

B1 – Excursie 05.10.2019

   

Mai 2019

Aprilie  -2019

     

         

                   Proiectul  Erasmus+  de mobilitate KA1-VET  Nr. 2019-1-RO01-KA102-062535, cu titlul „FORMAREA TINERILOR TEHNICIENI PENTRU PIAȚA DE MUNCĂ EUROPEAN

                    Proiect Erasmus+  2017 pentru elevii de la Liceul Tehnologic Bilteni

         Un grup de 10 elevi, din clasa a XI-a C, de la Liceul Tehnologic Bâlteni, însoţiţi de prof. Bran- Botez Camelia, în calitate de profesor însoțitor, au participat la un stagiu de pregătire practică, de trei săptămâni, în  perioada 20.03.2017-07.04.2017 la Centrul de formare profesională- Centrum Ksztalcenia Practycznego – Wroclaw, centru dotat cu spaţii de lucru acreditate pentru pregatirea elevilor pe componenta practică.

Proiectul a fost finanţat de către Comunitatea Europeană oferind elevilor din liceele/colegiile tehnice membre ale consorţiului naţional VET, oportunitatea de a urma stagiul de pregătire practica in Polonia.

Scopul principal al acestui proiect a fost dobândirea de competențe profesionale de către viitorii tehnicieni în domeniul  lor de calificare tehnic și recunoașterea de către școală a acestor competențe, acumularea de deprinderi și competențe personale, familiarizarea cu modul de lucru și cultura organizațională dintr-un mediu de lucru european, îmbunătățirea competențelor lingvistice pentru o bună adaptare la un mediu socio-profesional european și promovarea educației interculturale.

Activitățile derulate în cadrul proiectului, au presupus desfășurarea unui program de parcurgere a modulelor din stagiile de pregătire practică obligatorii prevăzute în curriculumul național al domeniului de pregătire profesională a cursantului, participanții efectuând câte șase ore de practică pe zi.                    

Prin această activitate, elevii au avut posibilitatea să-şi dezvolte dimensiunea practică, aplicativă, necesară accesului pe piaţa muncii, rezolvând aplicaţii în care a trebuit să-şi pună amprenta spiritul inventiv şi creativitatea,fiind îndrumaţi de specialişti în domeniul tehnic si într-un mediu de lucru real în țări dezvoltate economic și social din cadrul Uniunii Europene.
Elevii au avut  ocazia să împărtășească idei despre activitatea școlară, dar şi despre cultura, istoria şi civilizaţia fiecăruia dintre participanți, trecând peste barierele lingvistice sau de altă natură. Fiecare participant, prin implicarea în activităţile derulate, a contribuit la crearea unui climat de cooperare, colaborare şi prietenie bazat pe respect şi apreciere reciprocă, motiv pentru care participarea lor la acest proiect este demnă de laudă.

Elevii au beneficiat, în perioada anterioară deplasării, de pregătire generală, culturală şi pedagogică.

Pe lângă activităţile practice din domeniul Electric desfăşurate la Centrum Ksztalcenia Practycznego – Wroclaw elevii au participat şi la diferite activităţi culturale: vizitarea obiectivelor culturale din oraşul Wroclaw: Muzeul de poștă și telecomunicații, Muzeul de istorie,Muzeul militar,  muzeul de arheologie, Sky Tower, , Castelul Ksiaz, orașul subteran de sub cetatea Ksiaz.    Pe langa aceste vizite,elevii nostri au participat si la alte activitati recreative, cum ar fi: plimbari prin parc, la Gradina Zoologica si concursuri interactive.

Scopul acestui proiect este ca elevii participanţi să-şi formeze abilităţi şi competenţe profesionale, la standarde europene, şi de a se integra cu uşurinţă pe piața muncii românești și pe cea europeană.

Se doreşte ca, prin realizarea proiectului, să creasca gradul de competitivitate al absolventului de liceu, prin adaptarea pregătirii liceale în raport cu cerinţele de pe piaţa muncii, dar şi creșterea renumelui școlii şi a calității formării oferite, motiv pentru care consider că liceul nostru, a adus un  plus de valoare educaţiei oferite şi prin aceasta activitate.

CE SPUN ȘI… CE au lucrat participanții!

Bivolu Maria:  ”Această mobilitate m-a ajutat să imi lărgesc orizonturile de cunoastere si să ma adaptez intr-o tară străină , să-mi insusesc mai bine meseria pe care vreau sa o practic”.

Bratu Ionut :” Aceasta mobilitate m-a ajutat sa cunosc multe lucruri noi, sa ma adaptez la munca in echipa,sa comunic in limba engleza si sa ma descurc intr-o  tara straina.

Costescu Aurel:” Am putut sa imi exprim propriile opinii in limba engleza, am comunicat cu profesorii de la aceasta scoala si aceasta m-a ajutat foarte mult in dezvoltarea mea personala”.

Dinca Constantin:” Scoala unde am desfasurat activitatea practica, CKP- Wroclaw, este un loc unde ai ocazia să te pregatesti intens, dotat cu echipamente corespunzătoare de practică”.

Firondoiu Florin:” Deplasarea de care am beneficiat m-a ajutat să îmi înmulțesc cunoștințele și să mă pot integra mai ușor în societatea unei țări străine”.

Fratutu Eduard:” In perioada stagiului de practica la C K P am aplicat notiuni teoretice cunoscute dar am invatat si altele noi”.

Furdui Marian:” Profesorii de la C K P au fost buni profesioniști,  au fost amabili cu noi.

Migiu Ionela:”Am întâlnit oameni sociabili cu care m-am împrietenit  si mi-au plăcut obiceiurile lor.”

Piscureanu Ovidiu:” Sunt mai increzator in mine,in abilitatile profesionale pe care le-am dobandit,legate de meseria pentru care ma pregatesc.”

Predescu Madalina:” Am vazut ce inseamna o alta viata intr-o tara frumoasa si mi-ar placea sa pot lucra in viitor intr-un astfel de mediu”.

La mai multe astfel de activitati  !

                             Profesor însoțitor: Bran-Botez Camelia